Portakal Reçeli
Malzemeler
6 adet portakal
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu1/2 limon suyu
Yapılışı
Portakalların kabuklarını hafifçe rendeleyin. Kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
Tencerede bol suyla 15 dakika kaynatın. Suyu süzün.
Tencerede şeker,su ve portakal suyunu karıştırıp kaynatın.
3-4 portakalın içini küp küp doğrayın. Kabuklarla beraber şerbete atın.
Orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya dek 50-55 dakika kadar kaynatın.
Şurubun içine yarım limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın.
Ilınınca kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun:)
Not: Portakalın hafif acımsı tadını sevmiyorsanız kabukların tamamını rendeleyebilir yada kaynama işlemini 2 kez tekrarlayabilirsiniz.
Dolapta beklettiğiniz porselen bir tabağa 1 damla reçel damlatın, reçel kolay akmıyorsa kıvamı olmuş demektir,sonradan koyulaşacaktır.
6 adet portakal
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu1/2 limon suyu
Yapılışı
Portakalların kabuklarını hafifçe rendeleyin. Kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
Tencerede bol suyla 15 dakika kaynatın. Suyu süzün.
Tencerede şeker,su ve portakal suyunu karıştırıp kaynatın.
3-4 portakalın içini küp küp doğrayın. Kabuklarla beraber şerbete atın.
Orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya dek 50-55 dakika kadar kaynatın.
Şurubun içine yarım limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın.
Ilınınca kavanozlara doldurun.
Afiyet olsun:)
Not: Portakalın hafif acımsı tadını sevmiyorsanız kabukların tamamını rendeleyebilir yada kaynama işlemini 2 kez tekrarlayabilirsiniz.
Dolapta beklettiğiniz porselen bir tabağa 1 damla reçel damlatın, reçel kolay akmıyorsa kıvamı olmuş demektir,sonradan koyulaşacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder