19.3.13

Reçel tariflerine devam..

Portakal Reçeli tarifimi ekledim..Turunç Kabuğu Reçeli çok yakında:)


Portakal Reçeli

Malzemeler

6 adet portakal
4 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu1/2 limon suyu

Yapılışı

Portakalların kabuklarını hafifçe rendeleyin. Kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.

Tencerede bol suyla 15 dakika kaynatın. Suyu süzün.
Tencerede şeker,su ve portakal suyunu karıştırıp kaynatın. 
3-4 portakalın içini küp küp doğrayın. Kabuklarla beraber şerbete atın.
Orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya dek 50-55 dakika kadar kaynatın.
Şurubun içine yarım limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha kaynatın.
Ilınınca kavanozlara doldurun.

Afiyet olsun:) 


Not: Portakalın hafif acımsı tadını sevmiyorsanız kabukların tamamını rendeleyebilir yada kaynama işlemini 2 kez tekrarlayabilirsiniz.
 Dolapta beklettiğiniz porselen bir tabağa 1 damla reçel damlatın,  reçel kolay akmıyorsa kıvamı olmuş demektir,sonradan koyulaşacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder