Zeytinyağlı Bamya

Yemek tariflerimi yazmaya bu yemekten başlayacağımı hiç düşünmezdim:)
Nitekim bamyayı hiç sevmem ama Ufuk bayılıyor, ben de en azından zeytinyağlısına katlanılabilir diyerek tarifi yazıyorum:)

Malzemeler

1 kg bamya
4 diş sarımsak
2 soğan
2-3 domates
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz

Yapılışı

Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. 
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Bamyaları ilave edin. Sıcak su ve tuz ve şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. 
Bamyalar hafif yumuşayınca limon suyunu ilave edin. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

İpucuu!

Bamyaların salyalarının çıkmasından şikayetçiseniz bamyaları ayıklamadan önce yıkayın. Ayıkladıktan sonra da sirkeli suda 5 dk kaynatın, sonra süzgeçe geçirip süzün.
Ben bamya ayıklamayı pek beceremediğim halde benim banyamın bile salyası çıkmıyor bu şekilde..
e afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Süper bir bamya tarifi ama tabiki sümüklü bamya sevenlere!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e sümüksüz olsun diye ipucu verdik o kadar:)

      Sil