Salatalık Turşusu



Adana'da turşusuz sofra olmaz.Dışarıdan yemek ısmarlarsanız bile mutlaka ufak bir poşette turşunuz da gelir. Bende bu sene hayatımda ilk kez turşu kurdum,bakalım tutacak mı:) Annemin turşusu çok güzel olur ama tarifi göz kararı olduğu için (her tarifi gibi:)) ben aşağıdaki tarifi denedim..

Malzemeler

2 kg salatalık
10-15 sarmısak
1/2 su bardağı nohut
3 çorba kaşığı kaya tuzu
1 limon
2 su bardağı üzüm sirkesi

Yapılışı

12 su bardağ suda tuzu eritin,sirkeyi ekleyin.Salatalıkların uçlarından azıcık kesip (iğneyle birkaç yerinden delebilirsiniz de) diklemesine şişeye yerleştirin. Ara ara sarımsak ve nohutu da ekleyin. Sirkeli tuzlu suyla kavanozu doldurun. En üstü limonları dilimleyip koyun. Arada sırada şişleri ters düz edin.
Afiyet olsun:)

Not: Ben kavanozda kalan boşluğu acurla dolurdum.



3 yorum:

  1. :))))süperler çokk canım çekti,hatta ağzımın suyu aktı ayıptır söylemeside,acunla doldurduğunuz boşluklarada çok ufakmış canım ha haaaa :)))))

    YanıtlaSil
  2. yemeye beklerim:)evet boşluk biraz büyüktü:))

    YanıtlaSil
  3. Turşularım tutmuş,çok mutluyum:)Ama tadı anneminkinden farklı annem daha az sirke koyup biraz da limon suyu eklediğini söyledi..

    YanıtlaSil