Karnıyarık

Tam bir klasik, Adana'daki patlıcanlar inanılmaz lezzetli olduğu için daha da güzel oluyor:)
kimi maydanozsuz kimi sivri bibersiz kimi sarımsaksız yapıyor,damak tadınıza göre..ben hepsini ekliyorum..
Malzemeler
  • 4/5 adet orta boy patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber
  • 3/4 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Ayçiçek yağı (patlıcanları kızartmak için)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyup 30 dakika tuzlu suyun içinde bekletin.
2 çorba kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin. Küp doğranmış domatesleri,biberleri,tuz ve karabiberi ekleyip domatesin suyu buharlaşana kadar pişirin. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyip altını kapayın.
Tavaya ayçiçek yağı döküp kuruladığımız patlıcanları kızartıp kağıt havluda fazla yağını çektirin.
Patlıcanların ortalarını bıçak yardımıyla yarın, patlıcanların içlerini doldurun.
Tepsiye bir su bardağı kaynamış suyla incelttiğiniz yarım çorba kaşığı salçayı dökün, her patlıcanın ortasına yarım sivri biber ve bir dilim domates yerleştirip fırına verin. 
200 derecede üzerine döktüğünüz salçalı suyun buharlaşıp azalmaya başlayıp biberlerle domatesler kızardığında   fırından alın (yaklaşık 15 dakika).
Afiyet olsun:)
yanında domatesli pilav ve cacıkla süper bir menü olur, ben hep öyle yapıyorum:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder