Tarhana Çorbası

Hastalığın ilacı, kışın vazgeçilmezi:)

Malzemeler

Yarım su bardağından biraz fazla tarhana (tercihen ev tarhanası)
1 çorba kaşığı salça
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
5 su bardağı su
Nane,pulbiber

Yapılışı

Tereyağını eritin, salçayı,küçük küçük doğranmış sarımsakları ekleyip kavurun. Ayrı bir tasta önce soğuk sonra ılık suyla ezdiğiniz tarhanayı yavaş yavaş ekleyin. Kuru nane ve pulbiber ekleyin. Devamlı karıştırarak sıcak su ekleyerek pişirin.

Not: Ben salça ve sarımsakla birlikte nane ve pulbiberi de kavuruyorum. Daha lezzetli oluyor. Tercihen az miktarda kıyma da kavurabilir ya da haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. mmmmmmm enfesss görünüyor vallaa canım çekti,ellerine sağlık seloş!!!

    YanıtlaSil